Bezárt csodák

A napokban megjelent Forróné Éva óvó néni első verses kötete, mely nem várt sikert eredményezett, hiszen az összes példányt azonnal elkapkodták.

Községünk lakosai közül többen is nyomon követjük Éva néni pályafutását a versek birodalmában, így már tudni véltük, hogy nemsokára meg kell jelennie annak a bizonyos első kötetnek, hiszen a virtuális polc már roskadásig tele van a költeményekkel.

És lám, itt van! Gyors folyamat volt, ugyanis csak csokorba kellett szedni a verseket, prózákat, majd mehetett a nyomdába- baráti közbenjárás útján- és már olvashatjuk is. Igényes borító kellemes színekkel, találó cím, remek ajánlás, és érzelmekkel teli versek.

„AJÁNLÓ

Paszternák Éva ösztönösen író szerző. Ráhangolódik és ráérez egy-egy körülmény, élethelyzet, életkérdés lényegére, melyet aztán verssé formálva elénk tár, annak legtisztább vagy éppen legfontosabb esszenciáját megragadva. Figyelemre méltó, kivételes érzékkel képes szavakat, gondolatokat ösztönösen olyan rendszerbe állítani, melyek elegye így már nem csak, mint versszöveg, hanem, mint lélekzene is megszólítja az olvasót. Egyes írásaival kapcsolatban könnyen azt érezhetjük, hogy az adott szerzeményt sorról-sorra, változatlan formában hívta le valami tisztább, magasztosabb szférából.

Versei hangulatukban, hangvételükben, stílusukban legtöbbször a múlt század eleji klasszikusok műveinek atmoszféráját idézik vissza. E mellett persze a kötet mégis kellően modern hatású és tartalmi, valamint formai szempontból is változatos, érdekfeszítő képet mutat. A szerző gondolkodásmódját, világlátását és ebből fakadóan üzenetét mélyen áthatja a család- és hazaszeretet, a hagyománytisztelet, a keresztény- és egyetemes emberi értékek megőrzésének, valamint továbbörökítésének szándéka.

Egyéni érzéseit, megéléseit, meglátásait nemcsak a maga szempontjából, de mindnyájunk számára figyelemre méltó, tanulságos módon osztja meg. E kötet forgatása ajánlott mindazok számára, akik élménygazdag, érzelemdús, magvas és tiszta, emberi olvasmányélményre vágynak.

Szinay Balázs”

Éva néni elindult az úton, melyen nincs megállás, várjuk a következő kötetet!

Aki lemaradt róla, azoknak ajánljuk a községi weblapot (www.nyirkarasz.hu), melyen folyamatosan kerülnek feltöltésre a szebbnél szebb költemények.