Idősek napja az óvodában

A Nyírkarászi Váci Mihály Általános Iskola Óvoda a tavalyi év nagy sikerére való tekintettel idén, második alkalommal rendezte meg 2011. május 12-én az Idősek napját, melyen részt vettek az Idősek Otthona lakói és az Idősek Klubja tagjai is.

Az óvodások számára mindenképp kivételes napot Belinszky Józsefné, óvodavezető nyitotta meg beszédével, majd körbevezette a régi tárgyak és fényképek tárlatán az idős vendégeket, mely tárlattal közösen idézték fel a régi időket.

Ezt követően azonnal kezdetét vette az önfeledt játék mind a gyerekek, mind az idősek részéről. A rendezvény során a kiscsoportosok só gyurmából alkottak figurákat, amit később meg is festhettek, a középsősök mákos és diós gyurmakalácsot készítettek, a nagycsoportosok kis szőnyegeket szőttek, míg az idősek nekiláttak a hagyományos csigatészta készítésének.

További képekért kattintson ide!

Mindeközben citerazene szólt, mely megalapozta a csigatészta készítésének hangulatát, hiszen az idősek azonnal jókedvű éneklésbe kezdtek.

De ezzel még korántsem ért véget a nap, ugyanis a nagycsoportos gyerekek színvonalas előadással köszönték meg a megjelent időseknek a játékot, majd válaszul az Idősek Klubja tagjai tavaszi dalcsokorral lepték meg az óvoda lakóit, valamint meghallgathatták Tóth Jánosné Malvinka néni kedvenc meséjét is.

„Örülök, hogy idén is szép számmal voltak jelen községünk idősei rendezvényünkön, amihez természetesen hozzájárult a jó hangulat és a nagyszerű idő is.”- zárta a napot Valika néni, óvodavezető.