Jogpont+ hatékony segítség mindenkinek

Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Programban 2012. július elsejével elindult az Észak-alföldi Jogpont+ projekt.

A 2009-2010 között sikeresen működő Jogpont Hálózat továbbfejlesztésére irányul a Jogpont+ projekt a jogterületek bővítésével és a tanácsadás formáinak szélesítésével. A JOGPONT+ „a pontos válasz”, a még hatékonyabb segítségnyújtás biztosítása a bajba került állampolgároknak.

Az Európai Uniós pályázati forrásból finanszírozott projekt, -így a régiós is-  az OKISZ, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség, a KISOSZ, az IPOSZ, a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége partnerségében működik.

Az Országos Jogpont+ Hálózat 7 régió több, mint 150 településén működtet irodát.

Az Észak-Alföldi Régiót alkotó Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye minden 10,000 főnél nagyobb létszámú településén, összesen 31 helyszínen működik Jogpont+ iroda.

A Jogpont+ projekt célja, hogy minden állampolgár, -különösen a munkavállalók, az álláskeresők, a fiatalok, az 50 év felettiek, a vállalkozók és a vállalkozni szándékozók- ingyenesen minőségi és elérhető jogi szolgáltatáshoz jussanak, személyre szabott segítséget kapjanak.

Az érdeklődők problémáik megoldásához az ország jogrendszerét kiválóan ismerő gyakorlott ügyvédektől kapnak tanácsot.

A jogi szolgáltatás a munkajog, a társadalombiztosítás, a családjog, a cégjog, a közigazgatási jog, a pénzügy és adójog (kizárólag magánszemélyeknek) területekre terjed ki.

Az érdeklődők a Jogpont+ irodákban személyesen ügyfélfogadási időben, emellett telefonon, e-mail-en és online chat-en keresztül juthatnak jogi tanácsadáshoz.

A www.jogpontplusz.hu honlapon minden információ, közöttük a Jogpont+ irodák címei és ügyfélfogadási időpontjai megtalálhatók. A honlapon szintén megtalálható az ország minden pontjáról vezetékes vonalon ingyenesen elérhető zöld számok listája.

Az ország egyik legnagyobb, legnépesebb régióját sújtó munkanélküliség és foglalkoztatási gondok közismertek. Az információs forrásoktól távol, halmozottan hátrányos helyzetű településeken élő, jogi segítségre, tanácsadásra szoruló munkavállaló, munkaadó és vállalkozó számára létkérdés a megelőző, gyors, közérthető és megbízható információk megszerzése. A projekt szolgáltatását igénylők ehhez kapnak hatékony segítséget.

Jogpont+ Kisvárda

Vilmanné Dr. Révész Klára4600 Kisvárda, Szent László út 55.

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő 15.00-17.00