Kamarai tagsági díj 2013-ra

A Nemzeti Agrárkamara tájékoztatja a lakosságot, hogy a már 2012-ben befizetett kamarai hozzájárulás (5000 Ft) után a 2013. évre vonatkozó tagdíjat az előző év nettó árbevétele alapján kell megállapítani és megfizetni.

A tagdíj megállapításához elektronikus úton, internetes online űrlapok kitöltésével önbevallást kell készíteni, amelynek új határideje 2013. augusztus 31. A tagdíjfizetési osztályba való sorolás önbevalló lapját papíralapon is el kell készíteni (ki kell nyomtatni), alá kell írni és eljuttatni a Polgármesteri Hivatalba. Aláírás nélkül a bevallás érvénytelen!

A tagdíjat a NAK 11749008-20190244 számú bankszámlájára kizárólag átutalással, vagy belföldi átutalási megbízással (sárga csekk) kell megfizetni 2013. szeptember 30-ig. Befizetéskor a közleményben ne felejtse el feltüntetni a kamarai nyilvántartási számát!

Amennyiben Ön mentesül a tagság alól, (pl. 2013-ban már nem rendelkezik őstermelői igazolvánnyal) ez esetben az Üzenetküldő alkalmazáson (http://www.bevallasnak.hu) a Regisztráció törlése legördülő menüben küldjön erről üzenetet a kamara számára, hogy törölhessék a nyilvántartásból.

A kamara levélben megküldi/megküldte Önnek a kitöltéshez szükséges azonosítót (kamarai nyilvántartási számát) és jelszavát. Felhívjuk figyelmét, hogy a jelszóval egyetlen bevallást lehet elkészíteni, a bevallás végén a jelszó érvénytelenné válik!

Amennyiben otthonában nincs lehetősége internetes felületen önbevallását elkészíteni, vagy kérdése van, keresse fel a Polgármesteri Hivatal dolgozóját, Kaczur Barbarát.

Az űrlapok kitöltéséhez feltétlenül hozza magával a következő dokumentumokat:

–  Őstermelői igazolványa (vagy egyéni vállalkozói igazolványa)

– Adószáma, adóazonosító jele

– Agrárkamarai nyilvántartási száma (a nyilvántartásba vételkor saját példányként átadott visszaigazoló lap)

– A kamara által küldött levelet, mely tartalmazza az Ön bevallásához szükséges jelszavát!

A tagok számára az alábbi tagdíjfizetési sávok kerültek megállapításra:

(Ehhez tudnia kell az előző évi (2012. évi) nettó árbevételének összegét, ami a tagdíjfizetési osztályba soroláshoz szükséges.)

I. 600ezer Ft tagdíjalapig: 2.000 Ft

II. 4 millió Ft tagdíjalapig: 5.000 Ft

III. 10 millió Ft tagdíjalapig: 10.000 Ft

IV. 25 millió Ft tagdíjalapig: 15.000 Ft

V. 50 millió Ft tagdíjalapig: 30.000 Ft

Ha a tagsági viszony létesítését megelőző évben nem rendelkezett árbevétellel, úgy a várható tárgyévi árbevételről kell nyilatkoznia, ami alapján ideiglenes tagdíjfizetési osztályba sorolják. Ha az árbevétele nem állapítható meg, a tagdíj mértéke egységesen évi 25.000 Ft. A tagdíj osztályba sorolás önbevallása azért lényeges, mert amennyiben ezt nem teszi meg, akkor ezt a Kamara fogja Ön helyett automatikusan megtenni az ide vonatkozó szabályok alapján.

Érdeklődni a 06-45/610-126-os telefonszámon lehet Kaczur Barbaránál!

Nemzeti Agrárkamara