Képzési ajánlat a Debreceni Egyetemről

Csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó

felsőfokú szakképzés indul

2011. februári kezdéssel (keresztfélévben)

Kedves Felvételiző!

A Csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó felsőfokú szakképzés nappali és levelező tagozaton is indul 2011 februárjában (keresztfélévben). A képzésben résztvevőknek nyelvvizsgát nem kell tenniük.

A képzés ingyenes (államilag finanszírozott).

A képzés OKJ száma: 55 761 01 0000 00 00.

Képzési idő: 2 év

A csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó bizonyítvánnyal rendelkezők elsősorban a gyermekjóléti alapellátásban, szociális ellátásában és a gyermekvédelmi szakellátásban, a 0-3 éves korú gyermekeket ellátó intézményekben (kiemelten bölcsődékben) helyezkedhetnek el.

A képzésben azok vehetnek részt, akik érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek. A felvétel a középiskolai és érettségi eredmények figyelembevételével történik.

A képesítés megszerzése után amennyiben a későbbiekben BA főiskolai alapképzésre jelentkezik, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő, a szakiránynak megfelelő felsőfokú szakképzettségért (Csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó fsz.) 30 többletpont adható Óvodapedagógus, Csecsemő- és kisgyermeknevelő, Szociálpedagógia BA szakokon.

A felsőfokú szakképzésben szerzett kreditekből 30-60 kredit beszámítható a főiskolai tanulmányokba.

A képzésben résztvevőknek a képzés idejére kollégiumot tudnak biztosítani.

Szeretettel várják

2010. november 2-án 900 órától tartandó nyílt napukra,

ahol lehetőség lesz az intézmény megtekintésére, tájékoztatást kapnak az érdeklődők a szakról, a felvétel rendjéről, ill. biztosítják a kérdezés lehetőségét is.

Tudnivalók a jelentkezés menetéről

A februárban induló képzésekre az OFIK által kibocsátott jelentkezési lapon (melyet a karunkon a tanulmányi osztályon tud beszerezni), ill. elektronikusan (www.felvi.hu) is lehet jelentkezni. A jelentkezési lapot ki kell tölteni, a vele együtt levő csekket be kell fizetni és az ellenőrző szelvényt ráragasztani a jelentkezési lapra. Ezután az eredeti példányt a jelentkezési laphoz csatolt borítékon szereplő címre kell beküldeni.

A JELENTKEZÉSI LAP BEÉRKEZÉSI HATÁRIDEJE: 2010. november 15.

Amennyiben többet szeretne tudni a felvétel menetéről és a képzésről megtekintheti honlapunkat: www.degyfk.hu/felvételizőknek, vagy érdeklődhet Szabó Ildikó tanulmányi előadónál 06-52/560-016-os telefonszámon.

Amennyiben most nincs lehetősége igénybe venni a képzési ajánlatot, szeretettel várják jelentkezési szándékát a 2011. szeptemberi képzéseikre, melyről a megadott elérhetőségeken folyamatosan tájékozódhat.

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar

(4220 Hajdúböszörmény, Désány I. u. 1-9.)