Magyar Közút Nonprofit Kft. Tájékoztatása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Igazgatóságának tájékoztatása a 4145. j.ök. út forgalmi rend változásával kapcsolatban

Az elmúlt napokban Záhony határátkelő térségében a kilépő irányban extrém mértékben megnövekedett tranzit forgalom a 4 sz. I. r. fúton Záhony határátkelőtől közel 22 km hosszú sort alkotott a főúton.

Emiatt a 4145 j. ök. út Kisvárda és Tiszabezdéd között egyirányúsításra került. Az egyirányúsítás során az összekötő út jobb pályáján kerül várakoztatásra a záhonyi határátkelőnél Ukrajnába belépni szándékozó tranzit forgalom, a bal pályán pedig – párhuzamosan a várakozó kamionsávval – bonyolódik az egyéb közúti forgalom, csatornázottan, délről északi irányba, egyirányú úttesten A szemből érkező forgalom forgalomtechnikai eszközökkel és a rendőrhatóság támogatásával kizárásra került.

A 4 sz. I. r. főút 323+570 km szelvénytől (Komorói körforgalom) délre esően várakozó kamionforgalom átterelése a 4145 j. ök. útra megkezdődött.

A mai nap folyamán kijelölésre kerül a tranzit forgalom részére használható útvonal, melynek során Kisvárdától délre eső területről érkező tranzit forgalmat a 4153 j. Kisvárda déli elkerülő úton keresztül, majd a 4155 j. ök. úton keresztül tereljük a már egyirányúsított 4145 j. ök. útra.  A 381 sz. II. r. főútról (Cigánd, Kékcse felől) érkező tranzit forgalom szintén a 4153 j. Kisvárda déli elkerülő útra történő megirányítással, azon keresztül, majd a 4155 j. ök. úton keresztül kerül a kijelölt 4145 j. ök. útra.

A 4145 j. ök. út és a 4147 j. ök. út (Tiszabezdéd dél) csomópontjában a rendőrhatóság jelenléte mellett szakaszosan kerül a forgalom visszaterelésre a 4 sz. I. r. főútra a 4147 j. ök. úton keresztül.

  1. december 1.