Megyei döntő Nyírkarászon

2011. május 12-én, csütörtökön a Váci Mihály Általános Iskola Óvoda udvarán került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport Tanács által kiírt „Diákolimpia Kisiskolások Atlétikai Versenye Megyei Döntő” elnevezésű erőpróba.

Szokatlan helyzet állt elő múlt héten az iskola udvarán, ugyanis rangos, megyei szintű atlétika versenynek adtunk helyt házigazdaként, mivel a mi diákjaink nem szerepeltek a megmérettetésen. A fiúknál 8 község csapata képviseltette magát: Geszteréd, Nyíregyháza- Arany János, Nyíregyháza- Bethlen Gábor, Nyírgelse, Nyírlövő, Pap, Pusztadobos és Tiszanagyfalu, míg a lányoknál 7 község csapata mérkőzött meg: Geszteréd, Nyíregyháza- Arany János, Nyíregyháza- Bethlen Gábor, Nyírgelse, Nyírlövő, Pap és Pusztadobos.

Erre a versenyre a 200 fő feletti iskolák nevezhetnek, mely versenyforma szerint a diákok összemérhetik tudásukat atlétikában, a lányok kézilabdában, a fiúk pedig kispályás futballmérkőzésen.

Az évek során mindig Vásárosnamény- Gergelyiugornyán rendezték meg a megyei döntőket, most viszont a Diáksport Tanács úgy döntött, külső helyszínekre viszik a versenyeket. Így került az atlétikadöntő Nyírkarászra, a kézi- és futball mérkőzések elődöntői pedig Gyulaházára, amely 2011. május 18-án 10.00 órától lesz. Mindkét helyszínen az országos döntőbe jutásért folyik a harc, melyet Békéscsabán tartanak majd.

„Több sportesemény alkalmával jártam már Nyírkarászon, többek között itt voltam 2007-ben is, amikor átadták az új füves pályát, így megfigyelhettem és megállapíthattam mind a pálya, mind az iskola alkalmasságát, remek körülményeit.

Karászban a gyönyörűen karban tartott pálya mellett a személyi feltétel is megvan, hiszen Dudás Szilvia, testnevelő tanár ellátja az Általános Iskolák Sportbizottságának titkári tevékenységét, összefogja az iskolákat, könnyedén levezényeli a versenyeket.

Minden elismerésem Dienes Jánosnak, aki maximálisan támogatja a diáksportot, egy szép, rendezett, valamint kiváló oktató- nevelő munkát végző iskola igazgatója.”- nyilatkozta községünk honlapjának Szoóh Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport Tanács titkára.

Versenyeredmények:

Leány csapat:

I. Geszteréd

II. Nyírgelse

III. Pap

Fiú csapat:

I. Nyíregyháza- Bethlen Gábor Általános Iskola

II. Geszteréd

III. Pap

Svédváltó lány:

I. Geszteréd

II. Nyírgelse

III. Nyíregyháza- Bethlen Gábor Általános Iskola

Svédváltó fiú:

I. Nyíregyháza- Bethlen Gábor Általános Iskola

II. Nyíregyháza- Arany János Általános Iskola

III. Tiszanagyfalu

600 m lány:

I. Farkas Andrea- Tiszanagyfalu

II. Dobos Eszter- Geszteréd

III. Botos Alexandra- Nyíregyháza- Arany János Általános Iskola

600 m fiú:

I. Kozma József- Pusztadobos

II. Jobbágy János Geszteréd

III. Miszkuly Márk- Geszteréd

800 m lány:

I. Kónya Boglárka- Nyírgelse

II. Kovács Viktória- Nyírlövő

800 m fiú:

I. Kolozsi Sándor- Tiszanagyfalu

II. Kolompár Jácint- Tiszanagyfalu

III. Kolompár Roland- Tiszanagyfalu

Gratulálunk nekik!