Nyírkarászi iskolások „Kiművelt emberfők” között

Sokszor tapasztaljuk, hogy rohanó világunkban elvész az igazi tudás, az igaz érték. Ezek megmentéséért hirdette meg a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium „Kiművelt emberfők” című tudománytörténeti vetélkedőjét, melyet történelmi, irodalmi, számítástechnikai és általános műveltség területén szerzett ismeretre alapoztak a verseny szervezői.

A csapatoknak azon személyek életrajzából kellett felkészülniük, akik tettek valamit Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szellemi felemelkedéséért: írók, költők, orvosok, feltalálók, akadémikusok, múzeumigazgatók, szívsebészek stb. Így több mint 140 élettörténetből készült fel a versenyre jelentkező 14 csapat, akikre két előforduló várt: esszét, bibliográfiát kellett készíteni egy híres emberről, valamint második feladatként újságot szerkeszteni egy személyről.

Iskolánk csapata Czóbel Minka anarcsi költőnőt, és Béres Józsefet, a Béres Csepp feltalálóját választotta. Sikeres feladatmegoldásukkal másodikként kerültek be a szóbeli döntőbe, ahol hat csapat mérkőzött. A felkészült csapat magasan verte a mezőnyt, és megyei I. helyet ért el.

Nagy meglepetés várt a nyertes csapatra! Az 1. helyezettek részt vehetnek a Kölcsey TV élő műsorában, és egy stúdiólátogatáson is.

A Váci Mihály Általános Iskola Óvoda Béres Józsefről készített pályamunkáját megtekintheti a képre kattintva.

A csapat tagjai: Mészáros Csilla Laura, 6.b, Novák Béla 6.b, Tóth Béla 7.b, Molnár Erika 8.a osztályos tanulók.

Felkészítő tanárok: Mészáros Lászlóné, Pálné Szabó Ilona, Pál Béla

Ezúton gratulálunk!