Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 164/1995. (XII. 27.) Korm. rendelet  (továbbiakban: R.) 2011.07.02. napjával hatályát vesztette. 

Helyébe, a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI. 29.) Kormány Rendelet (továbbiakban: Korm. Rend.) lépett, melynek következtében a közlekedési támogatás (alap összegben: 7000,- Ft) 2013. január 1. nappal megszűnt.

Az Új mozgáskorlátozottak kedvezményeiről szóló rendelet hatálya kiterjed: minden

– magyar állampolgárra

– bevándorolt vagy letelepedett jogállású, továbbá a magyar hatóság által menekültként vagy hontalanként elismert személyre

– a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény (a továbbiakban: Szmtv.) szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy, amennyiben a fenti jogszabálynak megfelel

– a magas szintű képzettséget igénylő munkavállalás és tartózkodás céljából kiállított engedéllyel (EU Kék Kártyával) rendelkező és a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény szerint bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező harmadik országbeli állampolgárra.

Kérelmet nyújthat be:

– Súlyos mozgáskorlátozott személy (önálló személygépkocsit használó személy, jogosítvánnyal nem rendelkező, de szállítását vállaló személy megjelölésével)

– Egyéb fogyatékossággal élő személy (önálló személygépkocsit használó személy, jogosítvánnyal nem rendelkező, de szállítását vállaló személy megjelölésével)

Az Új mozgáskorlátozottak kedvezményeiről szóló rendelet értelmében csak személygépkocsi szerzésére és átalakítására lehet kérelmeket benyújtani a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalához (4401 Nyíregyháza Pf. 199)!

A kérelmek benyújtási határideje: 2013. január 1-től március 31-ig

2013. április 1-től szeptember 30-ig

Letölthető dokumentumok:

Kérelem súlyos mozgáskorlátozottak közlekedési kedvezményeinek igénybevételére

Tájékoztató