Újabb szakma az ápolási díjban részesülőknek

A Lépj egyet előre! program 2009. december 15-én indult újabb szakaszában már 1719 ápolási díjban részesülő képzését támogatta a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal, mint az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló TÁMOP 2.1.1-B „ Lépj egyet előre!– ápolási díjban részesülők képzési támogatása” elnevezésű felnőttképzési program kedvezményezettje. Közülük mindössze 35 fő morzsolódott le.

Szeptembertől újabb keresett szakmák ingyenes képzésére lehet jelentkezni. Az ápolási díjban részesülő 18-62 év közötti felnőtt a lakóhelyétől függően választhat a szakmák közül.

Azonban csak olyan szakmai képzést támogat a program, amellyel munkát is talál a képzést sikeresen befejező a helyi munkaerőpiacon.

Ezért fontos az előzetes tájékozódás a munkáltatóknál, a munkáltatók képviseleti szervezeteinél vagy a munkaügyi kirendeltségen a helyben keresett szakmákról.

Hol lehet jelentkezni?

A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal honlapján a www.afsz.hu/Felnőttképzés/„ Lépj egyet előre!” menüpontra kattintva tájékozódhat, és szabadon választhat képességei, és lehetőségei szerint. Érdeklődhet a 06-1/323-2015-ös telefonszámon, és kérdéseit e-mailben is elküldheti az egylepestamop@lab.hu címre.

A képzések ingyenesek és kizárólag az adott régió hiányszakmáiban indulnak. A cél az, hogy a hozzátartozó szakszerű gondozása mellett az ápoló részmunkaidős foglalkoztatás, távmunka vagy bedolgozói tevékenység keretében munkát is vállalhasson, vagy az ápolási szükséglet megszűnése után az ápoló újbóli elhelyezkedésére biztosítson lehetőséget az új szakma.

Nézzen utána és lépjen egyet előre!

Képzések ITT!