Egészségügyi centrum

Háziorvos

Fogszakorvos

Gyermekorvos

Szülész, nőgyógyász

Védőnői szolgálat


Cím: 4544 Nyírkarász, Fő út 21/B

Nyírkarász községben elengedhetetlenné vált a széttagolt egészségügyi alapellátást szolgáló intézmények, hatályos törvényi és hatósági előírásoknak, szabályoknak megfelelő új Egészségházba történő integrálása, az épület megfelelő színvonalú alapfokú orvosi ellátást, a megelőzést és a munkahelyi körülményeket javító berendezési, orvosi és informatikai eszközökkel történő felszerelése és komplex akadálymentesítése.

A konkrét fejlesztés eredményeként egy helyre lettek integrálva az alapfokú egészségügyi közszolgáltatások -háziorvos, fogorvosi szolgálat, alacsony erőforrás igényű, megfelelő kompetenciával végezhető járóbeteg-szakellátás biztosítása; egészségfejlesztési központ funkció betöltése; otthoni szakápolás; diszpécserszolgálat: info-kommunikáció, internet. Széles partneri kapcsolatok kiépítése, valamint opcionális elemként a Védőnői szolgálat és a házi segítségnyújtás. Jelentősen javult ez által az ellátás színvonala és a munkahelyi körülmények az új épületben dolgozók, a fogyatékkal élők és valamint a település és a környező települések teljes lakossága számára is.

Az egészségházban működő szolgáltatások:

Háziorvosi alapellátás: Naponta 8-17 között, főmunkaidőben, az orvosi rendelőben.

Gyermekorvosi alapellátás: Tervezett heti 2×4 órában a kisvárdai kórház gyermek szakorvosának bevonásával, részmunkaidőben, a gyermekorvosi rendelőben.

Fogorvosi alapellátás: Heti 3×6 órában, vállalkozási szerződés keretében, a fogorvosi rendelőben.

Szakrendelések:

Terhességgondozás: Napi 8 órában, tanácsadói szobában, főmunkaidőben.

Általános nőgyógyászati szakrendelés: Heti 2 órában a vásárosnaményi kórház szülész, nőgyógyász szakorvosa, dr. Demjén Zoltán rendel a gyermekorvosi szobában.

Központi alapellátási ügyelet: Minden nap 17-órától másnap reggel 8 óráig és hétvégén 24 órában jelenleg is meg van szervezve Baktalórántháza székhellyel.

Egészségfejlesztési központi funkció: Népegészségügyi előadások a település lakossága, idősek otthona lakói számára konzultáció, tájékoztató rendezvények szervezése havi 4 órában, az „A” épület várótermében.

Széles partneri kapcsolatok kialakítása: A helyi sportegyesület, iskola és óvoda, az idősek otthona , falugazdász bevonásával heti 2 órában, az „A” épület várótermében.

Sportorvosi vizsgálatok lebonyolítása az orvosi rendelőben.

Otthoni szakápolás: A kivárdai kórház a saját állományában lévő szakdolgozókkal kötött megbízási szerződés alapján otthoni szakápolást végez eseti jelleggel Nyírkarász településen.

Diszpécser szolgálat üzemeltetése: Az új épületben szélessávú internet kerül bekötésre, akadálymentes honlap kerül kialakításra a nyitvatartási idő feltüntetésével, időpont egyeztetés konzultációs lehetőség biztosításával, e-mail fiók kerülne kialakításra ahová kérdéseket lehet intézni. Heti 2*1 órában megválaszolásra kerülnek a kérdések. Minden héten egy rögzített időpontban online chat lehetőség kerülne biztosításra.