Alaptörvény asztala

Tisztelt Állampolgár!

Az Országgyűlés 2011. április 18-án elfogadta Magyarország Alaptörvényét, amely a Magyar Közlöny 2011. április 25-i különszámában jelent meg. A rendszerváltás után több mint húsz évvel 2012. január 1-jén hatályba lép Magyarország új alaptörvénye.

A Kormány ebből az alkalomból személyre szóló Alaptörvény kérelmezését biztosítja. A Kormány ily módon is szeretné lehetővé tenni, hogy Magyarország új alaptörvénye a kérelmezők számára megismerhető, elérhető legyen, és egyúttal – a közelgő hatályba lépés alkalmából – személyre szóló emléktárgy is lehessen.

Ha Ön szeretne az alaptörvényből Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke aláírásával ellátott, személyre szólóan dedikált példányt kapni, kérjük, hogy az Alaptörvény asztalán (Nyírkarász Község Polgármesteri Hivatala) található igénylőlapot pontosan, nyomtatott nagybetűkkel töltse ki, és adja át a Hivatal kijelölt munkatársának (Kaczur Barbara).

2011. november 3.-tól lehetőség nyílik a Magyarország Alaptörvénye- Díszkiadás c. album megrendelésére is az alaptörvény Asztalánál. Az album ára 10.000.- Ft, amelyet a megrendelőnek postaköltséggel együtt kell megfizetnie az album kézhezvételekor.

Mindkét megrendelésnél Ön a leadott igénylőlapon aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a személyre szóló ajánlás, és a pontos kézbesítés érdekében a terjesztésben résztvevő szervezetek felhasználják az Ön megadott személyes adatait (családi és utónevét, valamint címadatokat: irányítószám, település, cím). A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (Adatvédelmi törvény) alapján az adatszolgáltatás önkéntes.

Az adatkezelés jogalapjára lásd: Adatvédelmi törvény 3. § (1) bekezdés a) pontja.

Az adatkezelés célja kizárólag az alaptörvény Önnek dedikált példányának, valamint az Album megadott címre való eljuttatása, az eljárásban részt vevő szervek az Ön által megadott adatokat semmilyen más célra nem használják fel. A kézbesítést követően az Ön által megadott adatok további kezelésére nem kerül sor.

Alaptörvény dedikált példánya és Album megrendelőlapokat kizárólag a Polgármesteri Hivatalban, az Alaptörvény Asztalánál kaphat.