Álláskeresési technika tréning összefoglaló

A Közép-Nyírségi Önkormányzati Többcélú Kistérségi Társulás a TÁMOP 5.1.1- 09/6-2010-003 jelű, „Munkaerő-piaci reintegrációs szolgáltatási rendszer a baktalórántházi kistérségben” című program keretében egy összevont Laskod, Nyírtass, Nyírkarász, Petneháza  települések lakóinak,  Laskodi helyszínen egy 5 napos álláskeresési technika tréninget valósított meg.

A projektelem keretében 13 fő álláskereső sajátíthatta el az álláskeresés fortélyait. A foglalkozások alatt sor került az önismeret és a kommunikáció fejlesztésére különböző feladatok segítségével. A résztvevők az álláskeresés módszereiről szereztek információt. Az álláskeresés legfontosabb részét az önéletrajzírást tanulták meg a foglalkozásokat tartó szakemberektől.

A technika végére minden résztvevő a munkaerőpiac igényeinek megfelelő, piacképes önéletrajzot készített. Az álláskeresők megtanulták, hogy az állásinterjúkon hogyan jelenjenek meg és miként kommunikáljanak a munkáltatókkal.

Ezeket az információkat kötetlen foglalkozások keretében szerezték meg. Az öt nap alatt egy jó csapat kovácsolódott össze, segítették támogatták egymást a feladatok végrehajtása során és emellett a hangulat is nagyon jó volt. Az egy hét számos olyan tréningelemet tartalmazott, amelyek játékosan vezették rá a csoporttagokat egy-egy fontos momentumra.

Közép-Nyírségi Önkormányzati Többcélú Kistérségi Társulás