Díszpolgári címeket adtak át a falunapon

Az „Itthon vagy – Magyarország, Szeretlek!” rendezvény részeként Nyírkarász községben Falunap keretében ünnepeltek. A sok színes program közel ezer főt vonzott a Váci Mihály Általános Iskola központjába. Félegyházi Gábor Polgármester úr és munkatársai szakszerű vezetésével nagyszabású ünnepségre került sor. 

diszpolgar

 

A Falunap egyik fénypontja volt az elszármazott két professzor Díszpolgári címmel való kitüntetése. A Díszpolgári cím olyan erkölcsi elismerés, amellyel a település tiszteletét és háláját fejezi ki a településükről elszármazott, de azért sokat tevő, vagy tevékenységével a település hírnevét öregbítő, kitüntetett személynek.

Félegyházi Gábor polgármester a Képviselő- Testület megbízásából Díszpolgári címet adott át: Pacsutáné Prof. Dr. Bíró Borbála, az MTA doktora, a Corvinus Egyetem Professzora és Prof. Dr. Dr. h.c. Dudás Illés, az MTA doktora, a Miskolci Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola professzora részére.

A kitüntetettek az emléklap szerint „Nyírkarász község lakossága érdekében kiemelkedő tevékenységéért” kapták az elismerő címet. Az új Díszpolgárok kitűnő kapcsolatot ápolnak Szülőfalujukon túlmenően a Megyével is.

Gratulálunk Nyírkarásznak az ünnepséghez, a két kitűnő tudósnak kívánunk további eredményes tudományos munkát és kitűnő eredményeket.

A mellékelt fényképen bal oldalt Félegyházi Gábor Polgármester, középen Pacsutáné Prof. Dr. Bíró Borbála Professzor Asszony és jobb oldalt Prof. Dr. Dudás Illés Professzor.

Forrás, kép: szon.hu