Modern egészségházat avattunk

Ünnepélyes megnyitó keretében január 29-én Gazda László, országgyűlési képviselő adta át az új Egészségházat, mely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.


A közel 77 millió forintból épített egészségügyi komplexum célja, hogy egy helyre legyenek integrálva az alapfokú egészségügyi szolgáltatások, mint például a háziorvos, fogorvos, alacsony erőforrású járó beteg szakellátás, egészségfejlesztési központ, otthoni szakápolás, diszpécserszolgálat, védőnői szolgálat, vagy a házi segítségnyújtás.

Az épület teljes egészében akadálymentesített. Az új egészségházban naponta háziorvosi, fogorvosi, terhességgondozási ellátás lesz, és heti két alkalommal nőgyógyászati és gyermekorvosi ellátás is, a Kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház szakorvosainak bevonásával.

Jelentősen javult ez által az ellátás színvonala és a munkahelyi körülmények az új épületben dolgozók, a fogyatékkal élők, valamint a település és a környező települések teljes lakossága számára is.

Az egészségház várhatóan március elején nyitja meg kapuit a betegek számára.

További képekért kattintson ide!