Idősek Otthona alagsorának felújítása

Az Idősek Otthona az 1993. évi III. (Sztv.) törvény alapján szakosított ellátás keretében 2005. novemberében kezdte meg működését. Az épület kialakításának fő szempontja volt az idős emberek kényelmének biztosítása. Az intézmény 50 férőhellyel rendelkezik. Az igénybevevők 2-3 ágyas lakószobákban kerülnek elhelyezésre. Minden szobához vizesblokk tartozik. A lakószobák, felszereltsége kiegészül még a füstjelző, nővérhívó berendezéssel és telefoncsatlakozási lehetőséggel is. Az Idősek Otthona akadálymentes és könnyen megközelíthető a mozgáskorlátozottak számára.

A projekt befogadása folyamatban van, melynek során az Idősek Otthonához tartozó Idősek Klubja alagsorában speciális mosó- és szárítókonyhát alakítanak ki. A szolgáltatások között ugyan most is szerepel a mosás, de a pályázat elnyerésével bővülhetne ez a szolgáltatás, hiszen korszerű és nagy teljesítményű mosó, szárítógépekkel működne a szolgáltatás.

A pályázat bírálata:

A 2009.12.03-án az Új Magyarország Fejlesztési Terv ÉAOP támogatási rendszeréhez benyújtott „Mosókonyha, szárító és raktárhelyiség kialakítása és eszközökkel történő felszerelése az Idősek Klubjában Nyírkarász községben” című pályázatot a VÁTI Nonprofit Kft. Észak-alföldi Területi Iroda az akadálymentesítés megfeleléséről című formanyomtatvány dokumentum hiánya miatt kizárásra került. Így a pályázat támogatásban nem részesült.