Művelődési ház épületének felújítása

Nyírkarász Művelődési háza jelenleg üzemen kívül van, de a nemrég benyújtott pályázat sikerében bízva-, melyet március végén bírálnak-, reméljük kulturális programjainkat nemsokára a megújult, korszerű épületben tarthatjuk.

A projekt célja, hogy a településen legyen egy olyan művelődési, önszerveződési tér, ahol a megszokott formákon túl helye van a civil társadalom alakulóban lévő, vagy már megalakult közösségeinek és olyan bázissá fejleszthető, hogy tevékenységével hatni tudjon környezete tágabb és szűkebb körére. Alapfeladatnak tekintjük az intézmény megnyitását a település minden korcsoportja és rétege előtt. A kulturális fejlesztés első lépése az épület átalakítása a mai kor igényeinek.

Célunk továbbá a lakosság komplex kiszolgálása és életminőségének javítása egy integrált közösségi és szolgáltató tér kialakításával, melyben a település lakossága számára a mindennapi élethez alapvetően szükséges szolgáltatások – közigazgatási, humán, közösségi és üzleti – egy szolgáltatásaiban kibővült faluközpontban koncentráltan, jó színvonalon elérhetőek legyenek.

Ennek alapján, a földszinten színházterem, kiszolgálótermek lesznek kialakítva, míg a tetőtérben kisebb szobák, mint például a Teleház, vagy a Falugazdász is itt kerül elhelyezésre.

A pályázat bírálata:

Az FVM rendelet alapján „IKSZT kialakítása és működtetése” jogcímén 2009. 10.15-én benyújtott pályázat támogatásban részesül. A beruházáshoz 53. 263.405 Ft támogatást nyújtanak. Az építés során az épület külső és belső felújítása történik meg, visszaállításra kerül a korábban jól működő Művelődési Ház.

Látványterv: