Egészségnap az alsósoknak

2012. november 27-én, kedden délután meglepetéssel tarkított egészségnapot tartottak a Váci Mihály Általános Iskola Óvoda alsó tagozatos osztályainak, ahol az egészséges testmozgáson és táplálkozáson volt a fő hangsúly.

Az alsó tagozatos diákok osztályfőnökei különleges délutáni elfoglaltságot találtak ki a gyerekek számára, akik örömmel fogadták a különböző programokat.

A szokásos tanulás után, a délután tornaórával kezdődött, melyet játékos feladatokkal, labdázással, ugrókötelezéssel, ugrálólabdázással színesítettek a szervezők. A gyerekek nagyon jól szórakoztak, hiszen a játék hevében meg is mozgatták magukat.

Kis pihenés után kezdődött is az újabb program, dr. Pántlik Lóránt, községünk háziorvosa beszélt a gyerekeknek arról, hogy milyen fontos az egészséges táplálkozás. A kíváncsi diákok szó szerint megrohamozták a doktor urat, aki – mint a jó diák feleléskor az iskolában,- minden kérdésükre kielégítő választ adott.

A sok kérdés-felelet persze meghozta az étvágyat is. A 4. osztályosok szülei pompás gyümölcstálakkal készültek és megvendégelték a diákokat, akik jóízűen fogyasztották el az almából, körtéből, mazsolából, dióból, kökényből és sütőtökből álló finomságokat.

További képekért kattintson ide!

A záró program volt a meglepetés. A szervezők a szülők segítségével hangulatos tábortüzet raktak és szabad-tűzön szelídgesztenyét sütöttek, melyet forró teával kínáltak. A gyerekek egyik kezükben a forró itallal, másikban a gesztenyével állták körbe a tüzet, melynek melegénél egybehangzóan megállapították, hogy ez egy remek délután volt!