Interaktív játék Műkincsleltár címmel

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával karöltve 2012. november 09-től – 2013. január 09-ig terjedő időszakban interaktív játékot hirdet az általános iskolák felső tagozatos, valamint a középiskolák tanulói számára,

„MŰKINCSLELTÁR” címmel.

A rendőrség a fiatal korosztály segítségével kívánja felhívni a lakosság és különösen a műtárgytulajdonosok, műgyűjtők, hozzátartozók stb. figyelmét a kulturális javak fényképes házi leltárának fontosságára, ezáltal a műtárgyak, műkincsek fokozottabb védelmére.

A jelentkezőknek lakókörnyezetükben, településükön vagy településük közelében lévő tetszőlegesen kiválasztott – a nyilvánosság számára hozzáférhető – kulturális javakról, esetleg az interneten is fellelhető művészeti alkotásokról kell a http://www.police.hu/mukincsleltar/nyomtatvanyok.htm oldalról letölthető adatlap és a hozzá kapcsolódó kitöltési útmutató segítségével fényképes műtárgyleírást készíteni.

Aki megfelelően kitölti a műtárgy adatlapot és azt a kért adatokkal¹ együtt megküldi az euintegracio@orfk.police.hu címre, sorsoláson vesz részt.

A játék a 2013. január 11-én értékes nyeremények kisorsolásával ér véget:

Fődíj: 1 db NOTEBOOK (ASUS K43-VX653D,
sötétkék, 14.0”, HD GLARE, LED,
Intel Core, j3-2350, 4GB, 500 GB)

További díjak: 6 db okos telefon (SAMSUNG S6102)
6 db mobiltelefon (NOKIA LUMIA 610)

A beküldött adatlapok a játék befejezését követően megsemmisítésre kerülnek.

További információk a http://www.police.hu/mukincsleltar nyitó oldalán találhatók!

Kérjük az intézmények vezetőit, hogy a felhívásról tájékoztassák az érintetteket!

Minden érdeklődő jelentkezését várjuk!

Jelentkezz, hogy játékosan tanulj és nyerj!

—————————————————————————————————————————————————–

[1] Figyelemmel arra, hogy a játékban előreláthatóan túlnyomó részben gyermekkorú és fiatalkorú személyek vesznek részt, előfordulhat, hogy valamelyik játékos a szervezők szándéka ellenére otthoni műtárgyról készít fotót és leírást – esetleg a szülők, hozzátartozók tudta nélkül. Ezért a sorsoláshoz szükséges azonosító adatok érdekében, csak a név és a tanintézet megnevezését kérjük, az iskolai osztály megjelölésével.