Egészségnap az iskolában

2013. november 28-án, csütörtökön a Celerus Bt. munkatársai közreműködésével egész napos egészségnapot tartottak a Nyírkarászi Váci Mihály Általános Iskolában, mely nap teljes egészében az egészséges életmód jegyében telt.

A program 8 óra 30 perckor kóstolóval kezdődött, melynek során a Budapestről érkező egészségfejlesztők különböző déli gyümölcsökből és zöldségekből álló ínycsiklandó gyümölcstálakat készítettek a diákok részére.

A bőséges reggeli után interaktív foglalkozásokon vettek részt a gyerekek, ahol többek között az egészséges táplálkozásról, testmozgásról, életmódról tekinthettek meg kisfilmeket, hallgathattak előadásokat, majd a „relax sarok” –ban megtanulhatták, hogyan vezessék le a felgyülemlett feszültségeiket.

A déli harangszó sem zökkentette ki az iskola tanulóit, délben is az egészséges táplálkozás szerint étkeztek, hiszen brokkolikrémlevest, rántott halat és rizst ettek.

A jól megérdemelt ebéd után az almafogyasztásról hallhattak előadást a gyerekek, akik immár jól tudják: „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!”.

További képekért kattintson ide!

Levezetésként minden osztály gyalogtúrán vett részt, melyen friss levegőt szívhattak és kicsit átmozgathatták magukat, majd uzsonnára finom sütőtököt fogyasztottak az ebédlőben.

A nap zárásaként az iskola udvarán hangulatos tábortüzet gyújtottak a szervezők, melyet a hidegtől vacogó kicsik és nagyok egyaránt körbeálltak, miközben forró mézes teát szürcsöltek, valamint jóízűen majszolták el a szabad- tűzön sütött szelídgesztenyét.

Az egész napos programsorozattal a diákok és nevelőik búcsút intettek az ősznek és kezdetét veszi az Adventi készülődés időszaka.