Élelmezésvezető és szakács képzések

Utolsó lehetőség a jelenlegi képzési rendszerben!

Elkészült a közétkeztetésről szóló jogszabálytervezet, amely többek között a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban alkalmazandó étrend táplálkozás egészségügyi előírásait tartalmazza. E szerint az étrendet az élelmezésvezető állítja össze. Az étlapon fel kell tüntetni az ételek energia-, zsír-, telített zsírsav-, fehérje-, szénhidrát-, cukor-, és só tartalmát, valamint az allergén összetevőket. A jogszabály szerint a személyi feltétel diétás szakács és élelmezésvezető alkalmazása. Ezekhez kapcsolódhat az élelmezési menedzser emelt szintű képzés.

A tervezés alatt álló új OKJ szakmai követelményeit nem ismerjük még. Egy biztos, hogy komoly szakmai előírások várhatók a képzések területén.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. Törvény 50. §-ának (3) bekezdése előírja, hogy „A közétkeztetésben – különös tekintettel az egészségügyi, szociális és gyermekintézményekben nyújtott közétkeztetésre – az élettani szükségleteknek megfelelő minőségű és tápértékű étkezést kell biztosítani.”

Az ajánlott képzésekbe nem élelmezési területen dolgozók is bekapcsolódhatnak.

Diétás szakács

A szakképzés azonosító száma: 33811030001 33 01

A közétkeztetésről szóló törvénytervezet szerint közétkeztető köteles gondoskodni arról, hogy a diétás ételek készítését diétás szakács szakmai képesítéssel rendelkező személy végezze, vagy dietetikus felügyelje.

Formája: iskolarendszeren kívüli szakképzés

Iskolai előképzettség: szakács szakképesítés és egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

Gyakorlóhely is szükséges, melyhez igény szerint segítséget nyújtunk.

Képzés óraszáma: 54 óra elmélet, 126 óra gyakorlat összesen: 180 óra

Időtartam: 30 hét

Képzési idő: kb 6 hónap

A tanfolyam teljes költsége:99000 Ft /fő+ vizsgadíj+jegyzetek ára

A hallgatók vizsgát tesznek, és diétás szakács szakképesítést kapnak.

Élelmezésvezető középfokú új OKJ szakképzés indítása

Iskolai előképzettség: középiskolai / gimnázium vagy szakközépiskola érettségi bizonyítvány.

Szakképesítés azonosító száma: 52 811 01 0000 00 00 élelmezésvezető

Szakképesítéssel betölthető munkakör, foglalkozás: FEOR sz: 5129 élelmezésvezető

Formája: iskolarendszeren kívüli képzés

Tanfolyami díj: 130 000 Ft./fő, mely nem tartalmazza a vizsgadíjat, utazási költséget, jegyzetek árát.

Elméleti képzés óraszáma: 150. gyakorlati óraszám: 200 Gyakorlóhely is szükséges, melyhez igény szerint segítséget nyújtunk.

Képzési idő: kb 6 hónap

A hallgatók vizsgát tesznek, és élelmezésvezető szakképesítést kapnak.

Élelmezési menedzser emelt szintű képzés indítása

Bekapcsolódás feltétele: élelmezésvezető vagy érettségi bizonyítvány és 2 év élelmezés területén szerzett gyakorlat.

Szakképesítés azonosító szám: 52 811 01 00015401

Szakképesítéssel betölthető munkakör, foglalkozás: FEOR szám: 5129 élelmezésvezető, vagy élelmezési menedzser csoportvezető, osztályvezető, szervező és egyéb vezetői munkakör

Formája: iskolarendszeren kívüli képzés

Elhelyezkedési lehetőség: intézményekben, vállalatoknál, ahol élelmezéssel foglalkoznak. A menedzseri végzettséggel „E’ kategóriás besorolásba kerülhetnek.

Tanfolyami díj:100 000 Ft./fő, mely nem tartalmazza a vizsgadíjat, utazási költséget, jegyzetek árát

Elméleti képzés óraszáma: 80 óra. Gyakorlati óraszám: 70 óra. (Ezen túlmenően gyakorló hely szükséges, melyhez igény szerint segítséget nyújtunk).

Képzés időtartama: kb. 6 hónap, A hallgatók vizsgát tesznek, és élelmezési menedzser szakképesítést kapnak.

Képzés helyszíne: Békéscsaba, Szeged, Kecskemét, Nyiregyháza a jelentkezéstől függően.

Jelentkezési határidő: 2013. június 18. Képzés indítása: 2013. június vége (nyári szünettel)

Egy személy a képzések mindegyikére jelentkezhet, így komplex képzésben vehet részt.

Jelentkezéshez kérjen jelentkezési lapot a megadott elérhetőségeken!

Beküldhető: e-mailben, faxon, levélben

Információ:

Nagy Sándor alelnök

T: 06304634969

e-mail: szvt03@szvtbekescsaba. hu

Békéscsaba, 2013. május 27.

Tisztelettel:

 Dr.Kincses László

Elnök