Utolsó lehetőség a jelenlegi képzési rendszerben!
Elkészült a közétkeztetésről szóló jogszabálytervezet, amely többek között a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban alkalmazandó étrend táplálkozás egészségügyi előírásait tartalmazza. E szerint az étrendet az élelmezésvezető állítja össze. Az étlapon fel kell tüntetni az ételek energia-, zsír-, telített zsírsav-, fehérje-, szénhidrát-, cukor-, és só tartalmát, valamint az allergén összetevőket. A jogszabály szerint a személyi feltétel diétás szakács és élelmezésvezető alkalmazása. Ezekhez kapcsolódhat az élelmezési menedzser emelt szintű képzés.
A tervezés alatt álló új OKJ szakmai követelményeit nem ismerjük még. Egy biztos, hogy komoly szakmai előírások várhatók a képzések területén.
Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. Törvény 50. §-ának (3) bekezdése előírja, hogy „A közétkeztetésben – különös tekintettel az egészségügyi, szociális és gyermekintézményekben nyújtott közétkeztetésre – az élettani szükségleteknek megfelelő minőségű és tápértékű étkezést kell biztosítani.”
Az ajánlott képzésekbe nem élelmezési területen dolgozók is bekapcsolódhatnak.
Diétás szakács
A szakképzés azonosító száma: 33811030001 33 01
A közétkeztetésről szóló törvénytervezet szerint közétkeztető köteles gondoskodni arról, hogy a diétás ételek készítését diétás szakács szakmai képesítéssel rendelkező személy végezze, vagy dietetikus felügyelje.
Formája: iskolarendszeren kívüli szakképzés
Iskolai előképzettség: szakács szakképesítés és egészségügyi alkalmassági vizsgálat.
Gyakorlóhely is szükséges, melyhez igény szerint segítséget nyújtunk.
Képzés óraszáma: 54 óra elmélet, 126 óra gyakorlat összesen: 180 óra
Időtartam: 30 hét
Képzési idő: kb 6 hónap
A tanfolyam teljes költsége:99000 Ft /fő+ vizsgadíj+jegyzetek ára
A hallgatók vizsgát tesznek, és diétás szakács szakképesítést kapnak.
Élelmezésvezető középfokú új OKJ szakképzés indítása
Iskolai előképzettség: középiskolai / gimnázium vagy szakközépiskola érettségi bizonyítvány.
Szakképesítés azonosító száma: 52 811 01 0000 00 00 élelmezésvezető
Szakképesítéssel betölthető munkakör, foglalkozás: FEOR sz: 5129 élelmezésvezető
Formája: iskolarendszeren kívüli képzés
Tanfolyami díj: 130 000 Ft./fő, mely nem tartalmazza a vizsgadíjat, utazási költséget, jegyzetek árát.
Elméleti képzés óraszáma: 150. gyakorlati óraszám: 200 Gyakorlóhely is szükséges, melyhez igény szerint segítséget nyújtunk.
Képzési idő: kb 6 hónap
A hallgatók vizsgát tesznek, és élelmezésvezető szakképesítést kapnak.
Élelmezési menedzser emelt szintű képzés indítása
Bekapcsolódás feltétele: élelmezésvezető vagy érettségi bizonyítvány és 2 év élelmezés területén szerzett gyakorlat.
Szakképesítés azonosító szám: 52 811 01 00015401
Szakképesítéssel betölthető munkakör, foglalkozás: FEOR szám: 5129 élelmezésvezető, vagy élelmezési menedzser csoportvezető, osztályvezető, szervező és egyéb vezetői munkakör
Formája: iskolarendszeren kívüli képzés
Elhelyezkedési lehetőség: intézményekben, vállalatoknál, ahol élelmezéssel foglalkoznak. A menedzseri végzettséggel „E’ kategóriás besorolásba kerülhetnek.
Tanfolyami díj:100 000 Ft./fő, mely nem tartalmazza a vizsgadíjat, utazási költséget, jegyzetek árát
Elméleti képzés óraszáma: 80 óra. Gyakorlati óraszám: 70 óra. (Ezen túlmenően gyakorló hely szükséges, melyhez igény szerint segítséget nyújtunk).
Képzés időtartama: kb. 6 hónap, A hallgatók vizsgát tesznek, és élelmezési menedzser szakképesítést kapnak.
Képzés helyszíne: Békéscsaba, Szeged, Kecskemét, Nyiregyháza a jelentkezéstől függően.
Jelentkezési határidő: 2013. június 18. Képzés indítása: 2013. június vége (nyári szünettel)
Egy személy a képzések mindegyikére jelentkezhet, így komplex képzésben vehet részt.
Jelentkezéshez kérjen jelentkezési lapot a megadott elérhetőségeken!
Beküldhető: e-mailben, faxon, levélben
Információ:
Nagy Sándor alelnök
T: 06304634969
e-mail: szvt03@szvtbekescsaba. hu
Békéscsaba, 2013. május 27.
Tisztelettel:
Dr.Kincses László
Elnök