Mezőgazdasági összeírás településünkön

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2013. június 1-jei eszmei időponttal június 1. és 30. között – az Európai Parlament és a Tanács 1166/2008/EK, 1165/2008/EK, 138/2004/EK és 543/2009/EK rendeleteinek megfelelően – mezőgazdasági Gazdaságszerkezeti Összeírást (GSZÖ 2013) hajt végre számos településen, köztük Nyírkarászon is.

A plakát megtekinthető ide kattintva!

Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére.

Az összeírás során a mezőgazdasági tevékenységhez használt földterületről és vetésterületről, állat-, épület- és gépállományról, továbbá a munkaerővel kapcsolatos adatokról, illetve néhány kiegészítő információról kell adatot szolgáltatnia.

A KSH összeírói az ország 1600 településének kijelölt mintakörzeteiben gyűjtik az adatokat, amelyeket a Statisztikai és az Információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló törvény alapján bizalmasan kezelünk, azokat kizárólag statisztikai célokra használjuk fel.

Nyírkarász községben az alábbi utcákon várhatóak a KSH megbízott helyi munkatársai (Takács Mónika, Bohus Beáta, Kovács Zoltán): Árpád út, Bessenyei Gy. út, Deák Ferenc út, Hajnal út, Rákóczi út, Szabolcs út, Tass vezér út, Fő út, Felszabadulás út, Zrínyi út, Földvár út.

Az összeírással kapcsolatosan kérdéseire munkatársaink készséggel válaszolnak a következő e-mail címen vagy ingyenesen hívható zöld számon:

Tel: 06 80 200 224

Mail: gszo2013@ksh.hu

Központi Statisztikai Hivatal