Felvétel a Rendőrségen

A Belügyminisztérium pályázatot hirdetett 18-34 év közötti életkorú, érettségizettek számára, 2011. február 1-jétől kezdődő munkavállalásra, a Rendőrség állományába történő felvételre.

Az érdeklődők 2010. október 22-ig nyújthatják be jelentkezésüket az erre szolgáló nyomtatványok kitöltésével a budapesti/megyei rendőr- főkapitányságok humánigazgatási szolgálataihoz címezve. Ezt követően kerül sor a pályázatok elbírálására és a felvételi eljárás megindítására.

A felvételt nyert pályázókat várhatóan 2011. február 1-jei hatállyal próbaidős rendőrnek nevezik ki 12 hónap próbaidő kikötésével. A próbaidő első felében felnőttképzés keretében kerülnek beiskolázásra a rendészeti szakközépiskolákba, ahol 5+1 hónapos felkészülést követően objektumőr-kísérő rész-szakképesítést szerezhetnek. Ennek birtokában a próbaidő további 6 hónapjában a szakképesítésük jellegének megfelelő szolgálati feladatokat látnak el a Rendőrség által meghatározott rendőri szerv állományában.

A felvételt nyert pályázók már a képzés során, a próbaidő alatt is pályakezdő besorolású illetményre jogosultak.

Azok, akik sikeresen teljesítik a követelményeket, további lehetőséget kaphatnak a rendőr szakképesítés megszerzésére.

Olyan, érettségivel rendelkezők jelentkezését várják, akik egészségesek, megfelelnek a kifogástalan életvitel követelményeinek, vállalják az erre vonatkozó ellenőrzések végrehajtását, valamint a későbbiekben a hivatásos állománnyal járó elvárások, követelmények maradéktalan teljesítését, illetve tudomásul veszik alkotmányos jogaiknak- a leendő hivatásos állományviszonnyal összefüggésben lévő- törvény szerinti korlátozását.

Azok jelentkezését is várják, akik 2010-ben már részt vettek a rendészeti szakközépiskolákban felvételi eljáráson, de az akkor elért pontszámuk nem volt elegendő a tanulmányok megkezdéséhez.

A pályázatról további részletes felvilágosítás a www.police.hu vagy a www.bm.gov.hu honlapon található, valamint a budapesti/megyei rendőr-főkapitányságok humánigazgatási szolgálatai adnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság

4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2.

Tel.: 42/524-600

Nyíregyháza Rendőrkapitányság

4400 Nyíregyháza, Stadion u. 1-5.

Tel.: 42/524-600

Kisvárda Rendőrkapitányság

4600 Kisvárda, Somogyi Rezső u. 5-7.

Tel.: 45/402-017