Karászi a nyertes

Iskolánk diákja, Kaczur Judit lett a Közép-Nyírségi Önkormányzati Többcélú Kistérségi Társulás a „Lehet jobb a gyerekeknek a Baktalórántházi Kistérségben” című projekt által meghirdetett rajzverseny nyertese.

A három éves program a gyermekszegénység csökkentésére jött létre és azt a célt szolgálja, hogy a térségben élő gyermekek több esélyt kapjanak a fejlettebb térségben élő társaikhoz való felzárkózásra. A programban szereplő Kistérségi gyermek szabadidős tevékenységek közé tartozik a Gyermekfesztivál szervezése, ami ebben az évben 2011. május 28-án, a baktalórántházai Szabadidő és Sport Centrumban került megrendezésre. Az esemény kiváló lehetőséget nyújtott a Gyerekesély Iroda bemutatkozására.

A Gyerekfesztivált Nagy Lajos a kistérség elnöke nyitotta meg, szólt a projekt 3 éves programjairól és köszöntötte a résztvevőket Gyermeknap alkalmából. Majd sor került a Gyerekesély Iroda által kiírt „Logo” pályázat nyerteseinek kihirdetésére, díjazására.

Díjazottak: I. Helyezett: Kaczur Judit 6. oszt. tanuló Nyírkarász – nyereménye egy kerékpár.

II. Helyezett: Tóth Gabriella 8. oszt. tanuló Nyírtass – nyereménye ábrázoló eszközök.

III. Helyezett: Juhász Eszter 2. oszt. tanuló Ramocsaháza – nyereménye ábrázoló eszközök.

A Gyermekfesztivál programjainak összeállításánál elsődleges szempont volt a kistréségben élő gyermekek bevonása a műsorokba. Így lehetőséget nyújtottak az általános iskolák alsós osztályainak a bemutatkozására. Tizenkét település diákja mutatta meg tehetségét különböző előadásokkal (tánc, ének, mesejáték). A műsorokkal párhuzamosan az apagyi Kézműves Ház kis csoportja tartott kézműves foglalkozásokat a gyerekeknek.

A programokat a Móricz Zsigmond Színház- Csizmás Kandúr előadása, Áki bohóc és Zotya bohóc műsora, a Burattino Bábszínház produkciói, a Gombóc Együttes és végül Pregitzer Fruzsina gyermekkoncertje színesítette.