Meghívó Forgács Tibor kiállítására

Tisztelettel meghívjuk

Önt és kedves családját

Forgács Tibor

fafaragó

kiállítására

2010. szeptember 17-én, pénteken

18 órakor

Helyszín:

József Attila Művelődési Központ Budapest

A kiállítást megnyitja:

Nagy Gyula

környezetvédelmi referens

Megtekinthető:

2010. szeptember 17-19-ig

Forgács Tibor, fafaragó

1937. február 17-én születtem, és már gyerekkoromban is foglalkoztattak a kézműves munkák.  1955-ben sikeres gépipari technikumi érettségit tettem, és az Ikarus gyárban kezdtem dolgozni.  A miskolci cementipari gépjavítóban hallottam egy történetet a fafaragó pásztoremberről, és egy kiszáradt szőlőtőke letisztítása és megmunkálása motivált abban, hogy természetes anyagokkal és formákkal kezdjek el dolgozni.

A történelem iránti szeretetem segít számomra a témakör kiválasztásában.  Egy képzőművészeti kirakatban látott intarzia adta az ötletet, hogy én magam is intarziákat készítsek.  2006 novemberében saját elhatározásomból a nyírkarászi Idősek Otthonába költöztem.

Az intézményben tovább folytattam a szabadidős tevékenységemet, melynek egyediségét és nagyszerűségét az intézmény erősítette bennem.

2009 novemberében lehetőséget kaptam arra, hogy Budapesten, a Szociális Expón megmutathassam a nagy nyilvánosságnak a munkáimat.  Életem első olyan bemutatkozása volt, ami nem csak a barátok és az ismerősök előtt történt. A természet által kialakított formák, melyet az ember soha nem tud utánozni, és a történelmi korok nagysága, változatossága adja meg számomra a munkáim témáját.