Re-Cikli pályázat keretében képzés indul

ÚJ PROJEKT A BAKTALÓRÁNTHÁZI KISTÉRSÉGBEN!

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy elindult a Közép-Nyírségi Önkormányzati Többcélú Kistérségi Társulás – a Revita Alapítvánnyal és a Kontaktus Egyesülettel közös – TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0049 kódszámú Re-Cikli projektje, amely 2013. június 1. és 2015. március 31. között kerül megvalósításra.

Miről is van szó?

A Re-Cikli „Minden, ami újra gurul” projektünkkel a megváltozott munkaképességű – közöttük mozgáskorlátozott – munkanélküli embereknek nyújtunk segítséget a hátrányos helyzetű Baktalórántházi kistérségben (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye). Egy kistérségi szervizműhelyt (Re-Cikli) és hozzá kapcsolódó szervizpontokat hozunk létre, ahol a projekt során felkészített, kiképzett megváltozott munkaképességű emberek fognak dolgozni.

Milyen célokat tűztünk ki magunk elé?

Kiemelt célunk, hogy a megváltozott munkaképességű embereknek egyre kevéssé kelljen „rejtőzködnie”, minél többen jelenjenek meg a helyi közösségekben, minél többen végezhessenek valódi munkát. A projekt során létrehozott műhelyben és szervizpontokon ezek a megváltozott munkaképességű emberek (újra) lehetőséget kapnak a munkára. A Re-Cikli műhely egy mintaértékű, befogadó munkahely lesz, ami mindenki számára nyitott, bárki bevihet mindent, ami gurul, vagy aminek újra gurulnia kellene: kerekesszéket, kerékpárt, húzható táskát, babakocsit, görkorcsolyát, gördeszkát. A Re-Cikli javítóműhely igazi kuriózum, hiszen ilyen jellegű szolgáltatásra, ahol a sport- és háztartási eszközök mellett kerekes székeket javítanak megváltozott munkaképességű emberek (tudomásunk szerint) eddig még az országban sem volt lehetőség.

KÉPZÉSI LEHETŐSÉG

A pályázat keretében három OKJ-s KÉPZÉST valósítunk meg a megváltozott munkaképességű – közöttük mozgáskorlátozott – munkanélküli emberek számára, melyről bővebb információ és tájékoztató 2013. augusztus 26-án 8:30-kor Nyírtasson az Általános Iskola aulájában lesz! 

Bármilyen kérése, kérdése van a fentiekkel kapcsolatban, kérem, keresse Siklódi Attila szakmai vezetőt a 30/424-22-13-as, illetve Anda Zsanett képzési koordinátort a 20/482-75-45-ös telefonszámon.