Romlott hús leadása

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság a 2013. március 14-én az esti óráktól bekövetkezett, a rendkívüli téli időjárási viszonyok miatt kialakult helyzet kezelésére 2013. március 20-án rendkívüli ülést tartott. Az ülésen több döntést hozott, így a 4/2013 (III. 20) számú határozat 4. pontja végrehajtása értelmében az alábbiakról tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot:

Az elmúlt napok természeti katasztrófa helyzete és az ebből adódó hosszabb elektromos áram kimaradás során a lakosság egy részénél a mélyhűtött állati eredetű élelmiszerek megromlottak, fogyasztásra alkalmatlanná váltak.

A fogyasztásra alkalmatlanná vált állati eredetű élelmiszerek megsemmisítésére vonatkozó szabályok betartása miatt az Önkormányzat csepegés mentes műanyag kukákat biztosít a Hivatal épülete előtt, melyekbe a lakosok a csomagolásától megszabadítva tehetik bele a megromlott élelmiszereket.

Akinek kárigénye van, az Önkormányzat igazolást ad ki, hogy milyen fajta élelmiszerből milyen mennyiséget tett bele a kukába. Ezzel az igazolással az állampolgár a biztosítóhoz fordulhat.

Nyírkarász, 2013. március 21.

Nyírkarászi Polgármesteri Hivatal