Segíti a rászorulókat az E.ON

Az E.ON elindította Védendő Fogyasztók Programját, melynek keretében a vállalat ugyanakkora összeget enged el az ún. védendő fogyasztók lejárt tartozásaiból, mint amennyit ők befizetnek.

Az egyszeri akció 2010. november 1-jétől 2010. december 31-éig tart, és az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli áram- és gázszámla-tartozásokra egyaránt vonatkozik. Ezen időszak alatt az érintett ügyfelek többször is élhetnek ezzel a lehetőséggel, az akció valamennyi befizetésre vonatkozik.

Az E.ON a közelmúltban indított „Bónusz Kedvezmény” akciója – melynek köszönhetően a vállalat pontosan fizető fogyasztói az országban a legalacsonyabb áramtarifákat élvezhetik – után ezúttal a szociálisan rászorulókat, illetve a fogyatékkal élőket szeretné segíteni.

Az E.ON Védendő Fogyasztók Programban a 2010. október 15-ig – a jogszabályi feltételek alapján – védendő fogyasztóként nyilvántartásba vett ügyfelek vehetnek részt. A vállalat minden jogosultat levélben értesített. A programban az akció kezdete (november 1.) előtt beérkezett befizetések nem vesznek részt, az akció az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli tartozásokra vonatkozik. Az E.ON által elengedett összeg a tartozás fele és maximum 150 000 forint lehet, a befizethető legkisebb összeg 3 000 forint.

Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató ügyvezető igazgatója elmondta:

„A gazdasági nehézségek a legtöbb család életére kihatottak. Tudjuk, hogy védendő ügyfeleink közül sokak számára jelent problémát a mindennapi megélhetés, erőfeszítéseik ellenére is sokan halmoznak fel áram- vagy gázszámlatartozást. A felhalmozott tartozás rendezése pedig önerőből gyakran már nem lehetséges. Ezért határoztunk úgy, hogy egyszeri lehetőségként segítséget nyújtunk azon ügyfeleinknek, akiket úgynevezett védendő fogyasztóként tartunk nyilván.”

Felmerülő kérdéseivel látogasson el az E.ON honlapjára, vagy hívja az E.ON Védendő Fogyasztók Program 06-92/707-800-as telefonszámot, ahol az ügyintézőik szívesen állnak rendelkezésére!