Sportnap a nyírkarászi iskolában

A sport elválaszthatatlan része életünknek: nem lehet ezt eléggé sokszor hangoztatni. Így gondolták ezt nevelőink is a Nyírkarászi Váci Mihály Általános Iskolában, és vágtak bele a sportnap megszervezésébe.

Október 10-én a sportos megjelenés kötelező volt. A két testnevelő tanár és a segítő nevelők irányításával sorversennyel indult a nap, amelyen minden tanuló aktívan részt vett. A vegyes csapatokban igyekeztünk legjobb formánkat hozni. Érdekesek voltak a végrehajtandó feladatok. Szívünket, lelkünket beleadtuk a küzdelembe! Együtt szurkoltunk, jókat nevettünk.

A nap fénypontja Katus Attila Európa-és Világ-bajnok sportoló volt, a sportaerobik kiválósága. Ismert sportolóhoz és televíziós személyiséghez méltóan fogadtuk őt. Ujjongtunk, hogy együtt tornázhattunk vele. Követtük minden mozdulatát, utasítását. Tanácsokat is adott az életvitellel, életmóddal kapcsolatban. Megnyerő egyéniségével, közvetlenségével, kedvességével hamar a szívünkbe lopta magát. Igyekszünk majd megfogadni jótanácsait. A közös fotók, a beszélgetések, a vele készült riport sokáig emlékeztetni fog minket a közismert sportolóra.

Iskolánk futópályáján folytatódott a nap, ahol futóversenyen vett részt iskolánk minden tanulója. Korcsoportonként az első három helyezettet éremmel jutalmazták. A nap folyamán folyamatosan íjászkodhattunk, lovagolhattunk. Különösen nagy volt az érdeklődés a lovaglás iránt. Vidám, boldog arcok mosolyogtak ránk a lóhátról. Kiderült az is, hogy sokunknak ösztönösen jól megy az íjászat is.

További képekért kattintson ide!

A sportnap végére jóleső egészséges fáradtságot éreztünk. A kipirult gyerekarcok bizonyították: a jól szervezett közös sportolási lehetőség felvillanyozott mindenkit. Gyereket és felnőttet egyaránt. Reméljük, sok ilyen programban lesz még részünk a karászi iskolában. Köszönjük a szervezőknek!

Pál Eszter Noémi
DÖK-vezető Váci Mihály Általános Iskola

(Forrás: www.szon.hu)