Szelektív hulladékszállítás 2013-ban

Tájékoztatjuk a község lakosságát, hogy 2013-ban a szelektív hulladékgyűjtés időpontjai a következők:

Február 22. (péntek)

Március 22., Április 19., Május 24., Június 21.,

Július 19., Augusztus 23., Szeptember 20.,

Október 25., November 22., December 13.

A szelektíven gyűjtött papír és műanyag hulladék gyűjtésére idén is lehetőséget biztosít a szállító cég. A szállítási napokon a kirakott zsákok helyett üres cserezsákokat adnak. Amennyiben több szelektíven gyűjtött hulladék halmozódik fel egy ingatlanon, mint amennyi a zsákokban elfér, úgy a többlet egyéb, átlátszó zsákban is elhelyezhető, és ugyanúgy elszállításra kerül. Természetesen a plusz zsákokat is elszállítják, és értük, velük azonos űrtartalomban, emblémás zsákokat biztosítanak.

A papírhulladék gyűjtő kék színű zsákba jellemzően kartondoboz, élelmiszerdoboz, újságpapír, folyóirat, prospektus, könyv, boríték, füzet, hullámpapír, papírzacskó kerül. Fontos, hogy a papírhulladékok között ne legyen műanyagborító, fém, indigó, háztartási hulladék.

A műanyaghulladék gyűjtő sárga színű zsákba elhelyezhetők a műanyagpalackok, műanyagok, fóliák, műanyagzsákok és bevásárlótáskák, műanyagpoharak, illetve ez évtől az italos kartondobozok (tejes és gyümölcsleves dobozok) is. A zsákokba nem kerülhet olaj- és zsírmaradvány, üveg, cserép, ételmaradék, állati ürülék, háztartási szemét. Fontos, hogy a zsákokba összelapítva és kimosva kerüljenek a hulladékok.

Kérjük a lakosságot, hogy a zsákok űrtartalmát legalább kétharmad részig töltsék ki és a szedési napokon reggel 6 óráig, jól látható helyre helyezze ki azokat az ingatlanok elé.