Településközpont

A projekt célja a közterületek kialakítása és felújítása (esztétikus, városias jellegű és rendezett közterületek kialakítása). Különös tekintettel a találkozóhelyek, minden generáció és társadalomcsoport igényeinek megfelelő közösségi terek kialakítása, sétálóutcák kialakítása, zöldfelületek fejlesztése és kialakítása, közvilágítás korszerűsítése kerül előtérbe.

Nyírkarász községben ez év tavaszán, nyarán kerül sor a településközpont kiépítésére, szépítésére. A beruházás folyamán a Kossuth utca (ABC-től), a Rákóczi út egy része (Szenes Tibor lakásáig) a Madai utca (Postáig) és a Fő út eleje (kb. 100 m) kerül felújításra, melynek keretén belül az érintett területeket térkövezni fogják, valamint nagy hangsúlyt fordítanak majd zöldövezet kialakítására, parkosításra is.

Pályázat bírálata:

Az FVM rendelete alapján a falumegújításra és fejlesztésre benyújtott pályázatunkat támogatták, a támogatás összege 31.131.052 Ft. Beruházás keretében a településközpont felújítására, rendezésére kerül sor. A beruházás rövidesen kezdetét veszi.

Látványterv: