Weborvos

Új rovatunkban minden héten, csütörtökön 13-14.00 óráig feltehetik egészségügyi problémáikkal kapcsolatos kérdéseiket, melyre községünk háziorvosa, Dr. Pántlik Lóránt válaszol.

Felhívjuk figyelmét, hogy az orvos tanácsai nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, csak tájékoztató jellegűek!

Kérjük ne adja meg saját nevét, használjon jeligét, így könnyebben megtalálja az Önnek szóló választ.

Dr.Pantlik szerint:

Kedves Anyuka!
A gyermekkori elhízásnak, és általában az elhízásnak sok oka van, mégis a leggyakoribb ok a táplálkozási hiba. Gyógyszerek is okozhatnak elhízást, azonban az asthmára szedett gyógyszerek nem tartoznak ebbe bele. Át kllene tekinteni, hogy miket és mennyit eszik, beleértve az üdítőitalokat is és megnézni, hogy ezeknek az ételeknek mennyi azenergia-és cukortartlma (az interneten megtalálhatók),de a rendelőben is van néhány táblázat ill tájékoztató füzet.. a rendszeres testmozgás szintén nagyon fontos, a” mai” gyerekek keveset mozognak, ezért is több az elhízott gyermek.
Azt tanácsolom, jöjjenek el a rendelőbe, és megbeszéljük, hogy miben lehetek ebben a segítségére, mert a fogyásra jól bevált recept nincs, ami mindenkinek beválik.

egy anyuka szerint:

Kedves doktor úr!
Nekem van egy kilenc éves kislányom,akit ön kezel!
Korához képest túl súlyos,és nem eszik csokit ,….stb,tehát semmit,mégis 46 kg!!!!!!Nem eszik mű kaját,igaz ln még a kalácsot is megsütöm neki,még csecsemő korában is külön főztem neki nem evett bolti kaját!!!Mozog ,szinte alig eszik és mégis ennyi kg!Az lenne a kérdésem mit tudok tenni hogy egy kicsit fogyjon!Ráadásul asztmás!

Admin szerint:

Kedves Baktika!
Szóban egyeztettem kérdéséről Pántlik doktor úrral, azt mondta előbb mindenképpen a háziorvosnál kell megjelenni, mert a szakirányú vizsgálatokhoz beutaló szükséges.
Üdvözlettel: Admin

Baktika szerint:

Dr.Úr!
Férjemnél ( szerintem) nyugtalan láb szindrómája van. 36 éves és már évekkel ezelőtt elkezdődött, de mára már oly annyira napi szinten van az állandó láb pakolás a nem alvás a fájdalom hogy szinte nagyon keveset alszik (ezáltal én is!)Van e értelme házi orvoshoz fordulni vagy egyből szakrendelőt keressünk fel?Köszönöm!

Macika szerint:

Kedves Dr. Úr!
Nagyon szépen köszönöm válaszát.
Üdvözlettel Macika

Dr.Pantlik szerint:

Tistelt macika
Elnézést a kései válaszért. Az orrsövényferdülés fejlődési rendellenesség, nem pedigsérülés következtében alakul ki. Az orrsövényferdülés következtében gyakrabban alakulhat ki krónikus arcüreggyulladás, középfülgyülladás, felső léguti fertőzések. A műtétet én magam sem javaslom, a műtéti eredmények nem a legjobbak, a tüneteket nem mindíg szüntetik meg. Ha Önnél ezek a fenti panaszok nem vagy csak ritkán jelentkeztek az elmúlt időszakban, akkor a műtéttel még lehet várni.

Macika szerint:

Kedves Dr. Úr!
26 éves vagyok és soha nem volt problémám a légzésemmel. Elmentem a fülészetre mert fájt a fülem és kiderült, hogy orrsövényferdülésem van. Nem ütöttem meg amióta az eszemet tudom és az édesanyám sem emlékszik rá, hogy lett volna olyan balesetem ami okozhatta volna ezt a ferdülést. A főorvos asszony nagyon erősködött, hogy meg kell operálni viszont én akikkel beszéltem (és utána néztem a neten is) nagyon elbizonytalanítottak. Nem is a műtét miatt, hanem a következményi miatt. Sok panaszt hallottam sőt volt olyan ember akinek 3szor kellett megoperálni az orrát mert mindig visszanőtt.
Tehát annyit szeretnék Öntől kérdezni, hogy megéri e 26 év után ezt megbolygatni vagy várjak vele. Előre is köszönöm válaszát.

Kiscsillag szerint:

Kedves Dr. Úr! Huszonévesen rengeteg hajszálér van a lábamon, és azt hiszem visszerem is van már. Ezzel ilyen életkorban mit kellene kezdenem? Az apró hajszálerekre alkalmazható a lézeres kezelés? Ha ráér válaszoljon majd kérem.

Dr.Pantlik szerint:

Tájékoztatom Önöket hogy a mai napon nem leszek elérhető, kérdéseiket azonban nyugodtan feltehetik, holnapi nap folyamán válaszolok rá.

Dr.Pantlik szerint:

Kedves Focistafiú
Az energiaiaitalokban található anyagok hasonlóan a kávéhoz éberséget, jobb koncentrálóképességet okoznak,azonban rendszeres fogyasztás esetén szervezetünk hozzászokik, így ezek a hatások is enyhébbek lesznek. Aonban túzott mennyiségű fogyasztás esetén már a túladagolás tünetei jelentkeznek: remegés, ingerlékenység. Semmiképpen sem javasolom, hogy rendszeresen fogyassza ezeket az italokat, különösen ilyen nagy mennyiségben, mert hozzászokáshoz vezet, és a”mellékhatásai miatt” nemhogy nőne, hanem inkább csökkenni fog a teljesítőképessége.

Hagyj üzenetet!

*

*