Hol vagy védő néni?

Községünk védőnője a napokban vette birtokba új rendelőjét, ahol nagy- nagy szeretettel várja a várandós kismamákat és csemetéjüket.


A Védőnői szolgálat nevében is benne van: egyszerre véd és szolgál, ráadásul női kezek végzik ezt a komoly és felelősségteljes munkát. Kell is a felelősségtudat, hiszen az ember legalább két életszakaszában rábízza a védőnőre az életét. Először is, amikor még csecsemők vagyunk, másodszor pedig amikor mi visszük hozzá szemünk fényét.

Valószínűleg az elsőre nem emlékszünk, de mégis valahogy megnyugtató az újbóli találkozás. Ahogy érdeklődve kérdezi a gyerek szokásait, méricskéli és megállapítja, hogy szépen fejlődik. Ellátogat a családhoz, bölcs tanácsokat ad és gondoskodik a rendszeres oltásokról is, hogy minden gyermekből erős felnőtt váljék.

Mindezt, régi rendelőjét hátrahagyva immár az új egészségházban, barátságosabb körülmények között végzi. És bár a költözés fárasztó volt, a védőnő mégis újult erővel veti bele magát a munkába és reméli, hamar megtalálják…

Cím: 4544 Nyírkarász, Fő út 21/B.

Tel:06-45/595-003

Védőnő: Szoták Mihályné

Gyermekorvos: Dr. Veres Erzsébet

Házi orvos: Dr. Pántlik Lóránt

Fogadó óra: minden nap 8-16 h

Önálló védőnői tanácsadás: Hétfő 8-10 h

Általános tanácsadás: Kedd 10-12 h

Szülész, nőgyógyász rendelési idő: Hétfő 13-15 h (4 hetente)

Gyermekorvos rendelési idő: Szerda 10-12 h (4 hetente)