Ifjúságsegítő képzés indul

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar Ifjúságsegítő felsőfokú szakképzést indít 2011. szeptemberi kezdéssel, melyre jelentkezni 2011. február 15.-ig lehet.

Az Ifjúságsegítő felsőfokú szakképzés nappali és levelező tagozaton is indul szeptemberben, mely képzésben a résztvevőknek nyelvvizsgát nem kell tenniük, valamint teljesen ingyenes, államilag finanszírozott.

A képzés OKJ száma: 557620100000000

Képzési idő: 2 év

A képzésben azok vehetnek részt, akik érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek. A felvétel középiskolai és érettségi eredmények figyelembevételével történik.

A képesítés megszerzése után amennyiben a későbbiekben BA főiskolai alapképzésre jelentkezik, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő, a szakiránynak megfelelő felsőfokú szakképzettségért (Ifjúságsegítő) 30 többletpont adható Óvodapedagógus- és kisgyermeknevelő, Szociálpedagógia BA szakokon.

A felsőfokú szakképzésben szerzett kreditekből 30- 60 kredit beszámítható a főiskolai tanulmányokba. A képzésben résztvevőknek a képzés idejére kollégiumot tudnak biztosítani.

Mit is csinálnak az Ifjúságsegítők?

Az Ifjúságsegítő bizonyítvánnyal rendelkezők feladata elsősorban a gyermekek, a fiatalok szociális és kulturális módszerekkel történő aktivizálásának fokozása, érdekvédelmének és jogérvényesítő tevékenységének elősegítése, a helyi társadalom és a helyi közösségek támogatása. A támaszt igénylő gyermekek és fiatalok körében fejlesztő, segítő tevékenységet végez. Tanácsadással segíti szocializációjukat a nevelési- oktatási intézményekben, munkaerőpiacon, való elhelyezkedésükben. Az arra rászorulókat tájékoztatja és segíti szociális problémájuk kezelésében.

Tevékenységét a nevelési- oktatási,a  gyermekvédelmi intézményekben, valamint a szociális- és közművelődési intézményekben, illetve a civil szféra különböző területein, szervezeteiben végzi.

2011. január 7-én 9.00 órától nyílt napot tartanak

ahol lehetőség lesz az intézmény megtekintésére, tájékoztatást kapnak az érdeklődők a szakról, a felvétel rendjéről, ill. biztosítják a kérdezés lehetőségét is.

Jelentkezés határideje: 2011. február 15.

Bővebb tájékoztatás:

Cím: Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar

4220 Hajdúböszörmény, Désány I. út 1-9.

Web: www.degyfk.hu

Tel: Szabó Ildikó (tanulmányi előadó) a 06-52/560-016

Mail: szaboi@hwpf.hu