Szelektív hulladékszállítás 2011-ben

Tájékoztatjuk a község lakosságát, hogy 2011-ben a szelektív hulladékgyűjtés időpontjai a következők:

Január 27., Február 24., Március 24.,

Április 21., Május 19., Június 16.,

Július 21., Augusztus 18., Szeptember 15.,

Október 20., November 17., December 15.

A szelektíven gyűjtött papír és műanyag hulladék gyűjtésére idén is térítésmentesen biztosít lehetőséget a szállító cég. A szállítási napokon a kirakott zsákok helyett üres cserezsákokat adnak. Amennyiben több szelektíven gyűjtött hulladék halmozódik fel egy ingatlanon, mint amennyi a zsákokban elfér, úgy a többlet egyéb, átlátszó zsákban is elhelyezhető, és ugyanúgy elszállításra kerül. Természetesen a plusz zsákokat is elszállítják, és értük, velük azonos űrtartalomban, emblémás zsákokat biztosítanak.

A papírhulladék gyűjtő kék színű zsákba jellemzően kartondoboz, élelmiszerdoboz, újságpapír, folyóirat, prospektus, könyv, boríték, füzet, hullámpapír, papírzacskó kerül. Fontos, hogy a papírhulladékok között ne legyen műanyagborító, fém, indigó, háztartási hulladék.

A műanyaghulladék gyűjtő sárga színű zsákba elhelyezhetők a műanyagpalackok, műanyagok, fóliák, műanyagzsákok és bevásárlótáskák, műanyagpoharak, illetve ez évtől az italos kartondobozok (tejes és gyümölcsleves dobozok) is. A zsákokba nem kerülhet olaj- és zsírmaradvány, üveg, cserép, ételmaradék, állati ürülék, háztartási szemét. Fontos, hogy a zsákokba összelapítva és kimosva kerüljenek a hulladékok.

Kérjük a lakosságot, hogy a zsákok űrtartalmát legalább kétharmad részig töltsék ki és a szedési napokon reggel 6 óráig, jól látható helyre helyezze ki azokat az ingatlanok elé.