Sérelmek a pszichiátrián

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (Citizens Commission on Human Rights – CCHR) egy közhasznú, nemzetközi szervezet, amely a világ 34 országában több mint 130 csoporttal működik.

A CCHR legfőbb feladata, hogy kivizsgálja és feltárja a pszichiáterek által elkövetett visszaéléseket, és így megvédje az egyéneket és azok emberi jogait ezektől a visszaélésektől.

A nemzetközi szervezet munkájáról az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága a következőt írta egy 1986-os jelentésében:

„A CCHR-nak sok nagy reformot köszönhetünk. Legalább 30 [mára több mint 100] olyan törvényjavaslat megszavazását akadályozta meg tevékenységével, amelyek máskülönben a pszichiátriai páciensek még több jogát vették volna el, vagy olyan hatalmat adtak volna a pszichiátriának, amellyel az kisebbségi csoportok vagy egyének fölött rendelkezhetett volna, azok akarata ellenére.”

Minden évben világszerte emberek ezrei keresik fel a CCHR-t, hogy pszichiátriai károkozásról és gyilkosságokról, emberrablásról, jogtalan fogva tartásról, kórházi csalásról, szexuális visszaélésről és a pszichiátriai intézetekben fennálló embertelen állapotokról számoljanak be.

A CCHR eredményeinek köszönhetően férfiak, nők és gyermekek millióinak életét sikerült megmenteni, akik máskülönben bekerültek volna a pszichiátria rendszerébe.

Ha úgy érzi, hogy Önt, családtagját vagy ismerősét pszichiátriai kezelése során sérelem érte (kényszerbeszállítás, gyógyszer- túladagolás, bántalmazás stb.) írja meg panaszát az alapítványnak!

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
E- mail: info@cchr.hu
Tel./Fax: 06-1/342-6355
Mobil: 06-70/330-5384
Web: www.emberijogok.hu