Weborvos

Új rovatunkban minden héten, csütörtökön 13-14.00 óráig feltehetik egészségügyi problémáikkal kapcsolatos kérdéseiket, melyre községünk háziorvosa, Dr. Pántlik Lóránt válaszol.

Felhívjuk figyelmét, hogy az orvos tanácsai nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, csak tájékoztató jellegűek!

Kérjük ne adja meg saját nevét, használjon jeligét, így könnyebben megtalálja az Önnek szóló választ.

Admin szerint:

Kedves Böngészők!

A weborvos szolgáltatás 2014-ben is üzemel!
Amennyiben álnevet használnak a kérdés feltevésekor, akkor a doktor úr mindenképpen itt adja meg a választ, viszont ha saját nevüket használják, a háziorvos személyesen is válaszolhat, megkeresi Önöket!

Üdv: Admin

Varga Tibor szerint:

Tisztelt Doktor Úr !
Fordulhatok-e Önhöz a vezetői engedélyem lejárata előtti orvosi alkalmassági vizsgálat ügyében, ha Nyírkarászban tartózkodási címmel rendelkezem (közel egy éve itt élek életvitelszerűen),de a háziorvosom Budapesten van?

Tímea.33. szerint:

Tisztelt doktor úr!Nemrég figyeltem fel egy fogyókúrát segítő termékre a zöld kávéra,ami sajnos koffeint is tartalmaz,igaz másként szívódik fel mint a fekete kávé.Nekem magas a vérnyomásom,és gyógyszert is szedek rá.Az lenne a kérdésem,hogy meg próbálhatom-e szedni,rendszeres vérnyomás mérés mellett,mivel a vérnyomáscsökkentővel,csak 120-130 között van a vérnyomásom?Esetleg inkább menjek fel személyesen a rendelőbe?Válaszát előre is köszönöm.

Ifj. Mátyók Tibor szerint:

T. doktor úr!
A kérdésem az lenne, hogy betegek kezelésre való utazási támogatás, az adható, v. jár v. kérhető vagy stb… ?
Ez a kérdés abból adódik, hogy az elmúlt időszakban édesapám, K.várdába járt kezelésekre és korábban a körzeti orvos írt ki ilyen utazási támogatást. Most már nem kapott.
Ez már nem él?
Üdv.: ifj. Mátyók Tibor

karola szerint:

TISZTELT DOKTOR ÚR,szeretném megkérdezni, hogy gyakori aranyér fájdalmak,mire vezethetöek vissza, és 40-év fölött milyen kockázata, van hogy elrákosodjon, ill mik a gyakori ,tünetei,köszönettel, KAROLA,

Tisztelt Krisztina!

Calciumot és Magneziumot egyszerre fölösleges szedni, mivel hasonló úton szívódik fel, ezért, ahogy az ismerősemondta, „semlegesíti egymást”, valójában nem szívódnak fel teljes mértékben. A multivitaminok olyan mennyiségben tartalmazzák ezeket az anyagokat, amelyek még nem befolyásolják egymás felszívódását. A természetes Calcium és Magnézium források jobban hasznosulnak, mint a tabletták, vagy pezsgőtabletták.

Tisztelt Ildikó!

A gyes 10 éves korig járhat, de csak abban az esetben, hogyha a gyermek tartósasn beteg, erről az igazolást az a szakorvos adhatja ki, akihez Önök járnak, ezt ő tudná pontosan megmondani. Tejfehérje allergia esetén jár a gyes és az emelt családi pótlék is, egyéb fehérje allergia esetén nem tudom, hogy jár-e.

Nóri szerint:

Tisztelt doktor úr!
Az én problémám kissé bonyolult.Augusztus 25-én abortuszom volt, mert nem fejlődött a magzat 3 hetes volt.Október 7-én volt az első rendes menstruációm 6 napig tartott, majd kb 10 nap múlva peteérésem is volt. Mindezek ellenére pár napja pozitiv terhességi tesztet kaptam. Viszont a férjemmel csak a menstruációm végeztével voltam együtt vele,de vigyáztunk, mert még túl hamar lenne, az abortusz óta.Akkor most nem értem,h miért lett a terhességi teszt pozitiv?
Én úgy tudom,h nincsen se peteérés se menstruáció, ha fennáll a terhesség!?A peteérésben biztos vagyok mert volt kozépidős vérzés, fájdalom és nyálka is. A peteérés után meg nem volt szekszuális kapcsolatom.Vannak olyan betegségek amelyek pozitiv tesztet adhatnak?
Előre is köszönöm válaszát!

Krisztina szerint:

Tisztelt Doktor úr!
A kérdésem a következő lenne: Lehet-e Calciumot és Magnéziumot együtt szedni?
Egyik ismerősöm biztosan állítja, hogy a Calcium semlegesíti a Magnézium hatását, az interneten viszont találtam olyan készítményeket, amelyek mind a két nyomelemet tartalmazzák. Már nem tudom, hogy mi az igazság ezzel kapcsolatban.
Felvilágosítását előre is köszönöm.
Krisztina

ildikó szerint:

TISZTELT DOKTORUR,én azt szeretném ,megkérdezni hogy ,2-éves unokám ,fehérje allergiás,il, minden csipésre,azonnal jelentkeznek rajta a kiütések,igaz-e hogy ilye esetben, tovább jár utánna ,a gyes,kérem ha tud tájékoztasson erröl ,köszönettel, ildikó,

Hagyj üzenetet!

*

*